Qui som

“Més de trenta anys ensenyant cuina”

 

L´escola de cuina i el llibre “Cocinar es fácil” o la versió catalana  “Cuinar és senzill” son el llegat que ens va deixar Montserrat Seguí, fundadora de l´escola l´any 1978.

 

Entre d´altres, es va formar a l´escola Cordon Bleu de París, li van otorgar diferents premis i va col.laborar activament en ràdio i televisió tot deixant una bona empremta en el món de la gastronomia. Malauradament ens va deixar l´any 1984.

 

 

En l´actualitat, Marta Queralt Seguí  ( la seva filla gran ) és la professora i la directora de l´escola.

 MARTA-TV3(1)

 

De ben petita, a casa, de la mà de la mare, va aprendre les primeres lliçons. La compra ideal al mercat (aliments de qualitat però sense llençar els diners), l´ordre alhora de cuinar (la cuina sempre neta i preparada per cada pas), els estris idonis i necessaris a punt, l´ordre alhora d´afegir els ingredients, el control dels temps de cocció, les mesures exactes, les maneres precises i la presentació final entre d´altres.

 

A l´edat dels disset anys va decidir encaminar el seu futur, de forma decidida cap el món de la cuina tot combinant el seguiment i direcció de l´escola de cuina amb la seva formació com a periodista a la facultat de ciències de la informació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Un cop llicenciada i per tant, assolint prou dots per la comunicació; va continuar formant-se en les millors escoles de cuina (escola d´hostaleria Hofmann i cursos amb Cordon Bleu de París entre d´altres) per poder dur a terme de la millor forma possible la tasca a la que avui es dedica;

 

Ensenyar a cuinar

 

Els cursos que impartim a l´escola estan pensats per a tothom. Des de la persona que mai ha cuinat fins a la persona que ja en sap però que en vol aprendre més. Això és possible perquè a les classes mai es dóna res per sabut i perquè any rere any i d´un trimestre per l´altre es renova el programa de plats.

 risotto_de_castañas_y_parmesano_reggiano

 

Paral.lelament al curs de cuina mediterrània, des de fa més de 20 anys, hem anat fent Cursos de Cuina per a Celíacs, molts d´ells en col.laboració amb l´Associació de Celíacs de Catalunya.

El fet de tenir familiars amb intolerància al gluten va donar peu a experimentar molt en aquest sentit fins el punt de saber elaborar i ensenyar, sobretot, tot tipus de masses per aquest col.lectiu (pa, pasta fresca, pasta per fer pizzes o quiche, brioixos, croissants, magdalenes, pans de pessic, galetes, bunyols, melindres, coques, etc).

 

pan_redondo_rustico_sin_gluten

 

A banda, al llarg d´un curs acadèmic, organitzem diferents cursos monogràfics de tot tipus: Curs de Cuina de Nadal (cada any), cursos de cuina amb thermomix, cursos de galetes, monogràfics de truites, pa i pastisseria entre d´altres.

 

Rap_i_gambes_sobre_cremos_de_patata_i_salsa_lleugera_de_marisc

Des d´aquí us animem a que revisseu els programes de plats previstos per enguany i que vingueu a fer una o vàries classes de prova, abonant el cost de la classe però sense cap cost de matriculació.

Les classes s´imparteixen en català i en castellà.